Jeugdsport promoten binnen de gemeente Lingewaard

Nieuw Vitesse trainingscomplex indrukwekkend

Op de winterse vrijdagmiddag van 18 januari 2013 verzamelde een groot aantal SOL deelnemers zich op het in aanbouw zijnde trainingscomplex van de Arnhemse voetbalclub Vitesse op Papendal.

De bouw van de trainingsaccommodatie verkeert in de eindfase en derhalve was het een unieke kans om dit complex,dat tot de modernste van Europa behoort,eens nader te bekijken.Tegen de klok van half 4 had eenieder zich onder het genot van een kopje koffie/thee verzameld op de plek wat,zoals later in de rondleiding zou blijken, het jeugdhonk van de club zou worden.

Het complex is ontworpen door Geesink Weusten Architecten en wordt gebouwd door bouwbedrijf Veluwezoom - Verkerk waarbij het grondwerk uitgevoerd is door onze deelnemer Van Dalen B.V. Architect Edo Weusten liet de aanwezigen d.m.v. een presentatie zien hoe het ontwerp vanaf de allereerste fase tot stand was gekomen.

Na de presentatie werd in een 3-tal groepen een rondleiding door het gebouw gemaakt. We mochten overal een kijkje nemen en vol enthousiasme werd er door de "gidsen” verteld over de diverse ruimtes en wat voor functies ze hadden. Van de kleedkamers,de keuken,de technische ruimtes tot aan  het kantoor van eigenaar Merab Jordania ,noem maar op. De veelal hoogwaardige materialen en innovatieve toepassingen deed menigeen verbazen.Na de rondleiding ging het gezelschap naar het nabij gelegen van der Valk voor een hapje eten. In een bijzonder gezellige sfeer werd nog nagepraat over dit unieke bouwproject.Na afloop keerde eenieder met een bijzondere ervaring huiswaarts.Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden