Jeugdsport promoten binnen de gemeente Lingewaard

Leerzame middag SOL op locatie 7 september 2012 

Op een zonovergoten vrijdagmiddag verzamelde een flink gezelschap SOL- deelnemers zich in de vergaderzaal van De Bouwcombinatie Waalkoppel in Andelst voor een presentatie en excursie over de bouw van de brug A50 Ewijk-Valburg. 

Na binnenkomst vergezeld van koffie etc. en met elkaar weer even bijgepraat te hebben,opende onze gastheer en deelnemer Jos Mulkens van MDB B.V. de middag. Wat volgde was een boeiende presentatie van Erik van Weesepe van De Bouwcombinatie Waalkoppel over de bouw van de brug over de Waal. Hij liet in vogelvlucht zien wat er zoal kijken komt bij de realisatie van een dergelijke project vanaf het allereerste idee in 1998 tot aan de openstelling medio 2013. Aan de hand van animaties kreeg de aanwezigen een goed beeld van de diverse technische hoogstandjes tijden het bouwproces. Van de mogelijkheid tot vragen stellen werd dankbaar gebruik gemaakt. 

Hierna mocht op locatie alles in ogenschouw worden genomen. Al carpoolend vertrokken de toehoorders richting de bouwlocatie Noord. Na uitreiking van helm en veiligheidshesjes en veiligheidsinstructies verzorgde Paul Eijking een rondleiding. Bijzonder en uniek was het wat eenieder hier zag en waarover op een deskundige wijze verteld werd door de gids. 

Na de rondleiding toog het gezelschap tegen de klok van half 6 richting Huissen naar restaurant Bar Lekker om onder het genot van een hapje en een drankje in een informele sfeer in de binnentuin van het restaurant nog wat na te praten. Het was niet alleen bar lekker maar ook bar gezellig, voor menigeen tot in de kleine uurtjes. 

Meer informatie over dit bouwproject kunt u vinden op www.waalkoppel.nl Hieronder een impressie van de middag.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden