Jeugdsport promoten binnen de gemeente Lingewaard

Nieuwjaarsbijeenkomst 24 januari 2019 bijzonder smaakvol.

Donderdagavond 24 januari  jl. togen onze deelnemers richting het Looveer in Huissen om aan boord te gaan van restaurantboot By Willem voor een geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst.Ook de sporters die SOL ondersteunt waren uitgenodigd om aan de aanwezigen wat te vertellen over hun ambitie om in hun tak van sport tot een hoger niveau te komen.

Na het welkomstwoord van voorzitter Paul Zaat kregen zij in een korte pitch het woord.

Tafeltennisvereniging Hutaf gaf een korte bloemlezing van de ontwikkeling van hun jeugdafdeling .Binnen tafeltennissent Nederland  behoort het tot de top 10 van Nederland met de grootste jeugdafdelingen. Het hoogste jeugdteam speelt in de hoogste klasse van de landelijke competitie.

Thijs Sloot, als trainer en coach  van het basketballteam vrouwen onder 20 van Lekdetec Batouwe, memoreerde de doelstellingen en de ambitie van het team voor de komende 3 jaren,waarbij inmiddels al speelsters doorgestroomd zijn naar het eerste team wat in de top van de Vrouwen Basketball League(eredivisie) speelt.

Tennisspeler Jordy Visser presenteerde zich daarna als een zelf verzekerde sporter die weet wat hij wil om proftennisser te worden. Een studiebeurs in Amerika om naast studie full time met tennissen bezig te zijn ligt in het verschiet.

Vervolgde stelde Paul Zaat aan de aanwezigen onze nieuwste sporter voor. Tom Egbers, die in zijn sportdiscipline speerwerpen met zijn begeleidingsteam hard aan het trainen is om de Olympische Spelen in Tokyo te halen, hoewel dat gezien zijn jonge leeftijd misschien nog wat te vroeg komt. Hij gaat er met ondersteuning van de SOL vol voor.

Alvorens ons te laten verwennen door gastvrouw Nelke Schraven en haar brigade met een heerlijk Nieuwjaars diner nam  wethouder Th. Janssen van sport van de gemeente Lingewaard nog even het woord. Hij sprak zijn erkentelijkheid uit aan de ondernemers van de SOL voor hun unieke betrokkenheid voor de jeugdsport met ambitie in de Gemeente Lingewaard.

Gemeente Lingewaard is er voor om de breedtesport te faciliteren. De SOL is er voor de ambitieuze jeugdsporter. Hulde, aldus de wethouder.

Aan het einde van de avond keerde eenieder voldaan huiswaarts. Het motto van de SOL : Een plek waar ondernemen, sport en gezelligheid worden samengebracht, is weer helemaal waar gemaakt.

 

Naar het overzicht

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden