Jeugdsport promoten binnen de gemeente Lingewaard

Jordy Visser gaat voor een carrière als proftennisser

Zijn droom:een grandslamtoernooi winnen

Zijn voorbeeld: Rafael Nadal. Zijn naam: Jordy Visser

Hans Schmeinck

Bemmel

Het eerste internationale toernooi zit er inmiddels op. Drie weken geleden in Alkmaar. Jordy Visser’s  eerste bij de senioren. De eerste ronde kwam hij door, in de tweede sneuvelde de 18-jarige Bemmelnaar. Met een goed gevoel ging hij door naar de nationale jeugdkampioenschappen(NJK) vorige week. Maar daar strandde Visser ’al’ in de kwartfinale.

 “Inderdaad ‘al’, want ik had hogere verwachtingen”, legt het talent uit. “Ik verloor van mijn trainingsmaat(Max Houkes,HS) die in de ronde erna, de halve finale, gemakkelijk won en uiteindelijke verloor in de finale. Beetje pijnlijk was dat.”

Het siert Visser dat hij wil leren van verliespartijen. “Met m’n trainers de wedstrijden goed analyseren en het positieve eruit halen.” Zijn coaches zijn Rein van der Ree en Michel Meijer bij House of Tennis in Apeldoorn. En ook werkt hij met Huib Troost en Arjan van der Zande in Bathmen, waar Visser traint met fulltime tennisser. Al die uren die de jonge  Bemmelnaar er in steekt, zes dagen per week, moeten er toe leiden dat hij tennisprof wordt. “Ik wil kunnen leven van de sport, dat is realistisch. Dat kan al vanaf plek 200 op de wereldranglijst en daar ga ik voor.”

Om op die beroemde ATP-ranking te komen, moet Visser dus internationale toernooien gaan spelen en punten verzamelen. Het begin is dus in Alkmaar gemaakt. Maar eerst volgt nog het examenjaar van de Young Talent Academy in Nijmegen, waar jonge topsporters de mogelijkheid krijgen om studie en sport succesvol te combineren.

Zijn eerste klappen met het racket deelde hij vanaf z’n vijfde uit bij TC Bemmel. “Daar heb ik plezier in het spelletje gekregen en de eerste dingen geleerd. Ik heb goede herinneringen aan mijn trainers Michel Wigman en Bas Hinten.”

Zijn vader is voorzitter van TC Bemmel en slaat ook wel eens een balletje. “Met mijn moeder, al is dat puur voor het plezier. Mijn broers speelden ook tennis. En voetbal, bij Sportclub Bemmel. Net als ik, maar omdat een stage bij zowel Vitesse als NEC op niets uitliep, heb ik op mijn dertiende gekozen voor tennis.”

Die keuze werd ook bespoedigd, omdat hij door de KNLTB (telkens) werd gescout voor het jeugd - bondsprogramma. Visser speelt inmiddels competitie voor OTV in Oosterbeek, op zaterdag in de mannen topklasse: en op zondag voor TV Beekhuizen in Velp (eerste klasse gemengd). “Beide clubs spelen hoger dan Bemmel en kunnen me in de toekomst ook meer bieden.”

Hij droomt van het winnen van een grandslamtoernooi, ofwel zegevieren op de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon of de US Open. Net als zijn held Rafael Nadal dat al zo vaak (17 keer!) deed. “Hij is een voorbeeld voor mij, vooral zijn energie en passie.”

Visser droomt even weg en gunt zichzelf dat ook, op vakantie in het land van Nadal, Spanje. Maar hij zet zelf al snel beide benen op de grond. ‘Ik heb nog voldoende te verbeteren. Zeker op mentaal vlak. Ik moet beter door hebben wat er tijdens een wedstrijd van me gevraagd wordt. Nog beter het spel lezen van mijn tegenstander en minder met mezelf bezig zijn. Gelukkig kan ik altijd terugvallen op mijn sterke punt: altijd door blijven gaan.

 

Bron: de Gelderlander

 

Naar het overzicht

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden