Jeugdsport promoten binnen de gemeente Lingewaard

Bettine Vriesekoop enthousiast over tafeltennistalent

Bettine Vriesekoop enthousiast over tafeltennistalent De Sol had in haar zoektocht naar jeugdsporttalent een tip gekregen over een paar zeer jeugdige talenten die al in een vroeg stadium van hun sportloopbaan hadden aangegeven vol ambitie te zitten.Via het bestuur van tafeltennisvereniging Hutaf  uit Huissen waren de eerste contacten gelegd om deze spelers de komende tijd facilitair te ondersteunen. Aan deze uitverkiezing ligt een zorgvuldig traject ten grondslag gezien de jeugdige leeftijd  van de spelers in kwestie.Na uitvoerig overleg van het bestuur van Hutaf in de eigen organisatie en vervolgens met de ouders is voor de spelers een traject samengesteld voor extra trainingsuren,extra trainer en de mogelijkheid om extra toernooien en wedstrijden te spelen. Wij hebben dit voor de komende 2 jaar uitgezet met daarin enkele evaluatiemomenten naar elkaar toe. 

Tafeltennisicoon Bettine Vriesekoop was bereid gevonden om haar medewerking te verlenen deze Lingewaardse jeugdsporters voor te stellen.Deze bijzondere bijeenkomst voor de deelnemers van SOL en de leden en sponsoren van tafeltennisvereniging Hutaf was georganiseerd in de speelzaal van de vereniging in  het Koelhuis aan de Koelhuisstraat te Huissen.De zaal was sfeervol aangekleed en zo rond de klok van 8 uur stroomde de zaal vol.Na het gebruikelijke kopje koffie opende Maurice Stellaard,voorzitter van Hutaf, en Paul Zaal,voorzitter van SOL, de avond. 

Wat volgde was een boeiende presentatie van Bettine Vriesekoop waarin voor de toehoorders aspecten van zaken doen in China,de tafeltennismethodiek in China en aandacht voor de jeugdsport aan bod kwamen. Hoe beïnvloedde China haar denken en wist zij in haar sportloopbaan de concurrentie voor te blijven? Wat kunnen bedrijven en topsporters daarvan leren. Er ontstond een boeiende wisselwerking met de toehoorders in de zaal. 

Na haar presentatie stelde zij de Hutaf talenten Mats Janssen, Ricco Gerritsen en Johan Neijenhuis voor. Hierna werd er natuurlijk nog een balletje geslagen tot enthousiasme van de jeugdsporters en de aanwezigen. Wie kan als jeugdige tafeltennisser zeggen tegen Bettine Vriesekoop gespeeld te hebben? 

Na afloop was het op de aansluitende netwerkborrel nog lang gezellig waarbij menigeen nog met Bettine op de gevoelige plaat werd vastgelegd. SOL een plek waar ondernemen,sport en gezelligheid worden samengebracht.Naar het overzicht

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden