Jeugdsport promoten binnen de gemeente Lingewaard

Eric Braamhaar boeit toehoorders

Maandagavond 14 november kwam een groot gezelschap af op de presentatie van topscheidsrechter Eric Braamhaar.

Naast de deelnemers van SOL waren uitgenodigd de sponsoren van de voetbalverenigingen RKHVV, Jonge Kracht en SV Angeren. Ook was een delegatie van sportclub Bemmel aanwezig.

Eric Braamhaar was bereid gevonden om de plaats van Björn Kuipers in te nemen omdat deze door de Uefa was ingeloot om de EK-kwalicatie Ierland-Estland te fluiten.

Rond 20.00 uur kwamen de eerste deelnemers reeds binnen en onder het genot van een kopje koffie werden de contacten hernieuwd en kennis gemaakt met nieuwe gezichten die via de invitatie van de sportclubs hun opwachting maakten.

Na het welkomstwoord door SOL-voorzitter Paul Zaat gaf Eric Braamhaar een boeiende presentatie waarbij de raakvlakken tussen het teamwork van scheidsrechter en zijn assistenten en het bedrijfsleven duidelijk naar voren werd gebracht. Interactie met de zaal en leuke anekdotes zorgde voor een plezierige sfeer en volop aandacht van de aanwezigen. Als laatste deel van zijn presentatie liet Eric videobeelden zien van diverse spelsituaties van voetbalwedstrijden. Wel of geen overtreding werd vanuit diverse camera - opstellingen getoond. Menigeen kwam tot de conclusie dat het scheidsrechteren een bijzonder moeilijk vak is.

Na een korte pauze werd een forum – discussie gehouden o.l.v. Theo Lentjes waarbij de voorzitters van RKHVV, Jongen Kracht, SV Angeren alsmede voormalig sportjournalist Hans Schmeinck en Eric Braamhaar het panel vormden. De gedeponeerde stellingen leverde interessante discussie en uitwisseling van standpunten op welke de zaal uitermate wiste te boeien.

Tot slot werd op de netwerkborrel uitvoerig gesproken over de avond waarbij ook Eric Braamhaar nog geruime tijd nableef om met de ondernemers na te praten en te evalueren. De laatste deelnemers verlieten ver na 24.00 uur zalencentrum de Buitenpoort.

Concluderend: een bijzonder geslaagde bijeenkomst waarbij SOL haar motto: "een plek waar sport,ondernemen en gezelligheid bij elkaar worden gebracht” meer dan waar werd gemaakt

 Klik op de foto's voor een vergroting


Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden